Monday, April 27, 2009

Lawatan ke Pontianak, Indonesia kali ke 3

Kmk dan kawan2 akan membuat lawan ke Pontianak, Indonesia…sebenarnya melancong sambil cuci mata….

Mun pegi sia, kt jadi kaya..duit juta2…ahaha..sik adalah..kmk suka pegi sia sebab kos pergi dan balik serta penginapannya murah..

Tok adalah antara aktiviti yg kmk dah plan untuk kmk dan rakan-rakan…rasa mcm padat giler..tp sik apalah….

Tarikh

Masa

Lokasi

Catatan

Khamis

30 April 2009

7 am

Terminal Bas Batu 3

Berkumpul di Terminal Bas Batu 3

Bertolak ke Pontianak, Indonesia

5 pm (Malaysia) / 4 pm (Pontianak)

Pontianak/Hotel Kini

Sampai di Pontianak

Check in di Hotel Kini

Masuk Bilik

Solat dan buat apa2 yang patut

6 pm (Pontianak)

Italian Steak House / Matahari Mall

Makan di Italian Steak House

Membeli barangan keperluan di Matahari Mall

Balit ke Hotel

Mandi

Solat

10 pm (Pontianak)


Lepak di café, dengar org belagu / Pergi karaoke


Balit ke bilit, Tdo

Jumaat

1 Mei 2009

8 am (Pontianak)


Sarapan pagi di hotel – makan puas2 sak byk tenaga

9 am (Pontianak)


Bertolak untuk lawatan sekitar Pontianak



  1. Sungai Kapuas - ?
  2. Istana Kadriyah Istana Di Raja (Keraton Kadariah)
  3. Betang (Rumah Panjang) Kampung Saham Betang
  4. Pantai Pasir Panjang - ?
  5. Taman Negara
  6. Tugu Katulistiwa
  7. Lingkaran Ruang Pejalan Kaki Kayu (Beting Permai) di Kampung Dalam Bugis - ?
  8. Aloevera Centre
  9. Ayani Megamall
  10. Alun-alun

7 pm (Pontianak)

Hotel Kini

Reach Hotel

Berkemas and rehat



Karaoke / Spa



Tdo

Sabtu

1 Mei 2009

8 am (Pontianak)

Hotel Kini

Sarapan Pagi

9 am (Pontianak)

Pasar Sudirman

Shop till u drop, bli barang dipesan orang, barang k cenderahati



Makan

Balit Bilit

Solat

Kumpul barang dalam 1 bilit

Checkout

2 pm (Pontianak)


Goto Kaisar – cari kuih and pisok

Sotong kering ada juak odw ke Kaisar



Mun masih ada nak dibeli di sudirman, pg lagik la../jgn lupak bli lempok juak…



Mkn malam

10 pm (Pontianak)


Balit ke Kuching

Bye Pontianak

Sabtu

1 Mei 2009

6 am (Malaysia)

Entikong

Reach Border

10 am (Malaysia)

Kuching

Insya Allah sampei Kuching…

6 comments:

yginsaf4 said...

bagus bagus.. kamik pun nak gi pontianak larr.. ehehe

harapan said...

saya nak tanya. Kat pontianak ada jual baju sulam, contohnya baju pengantin, kebaya sulam atau baju kurung sulam, sik?

2. pergi dengan ajen mana? ada nombor telefon atau laman web agen ke sana?

3. kami cdg nak kesana juga

Jelu Jangkit said...

Nak tanya pakej lawatan macam kitak ya berapa dlam RM?

dewicintadunia said...

adoh, sorry2...kmk x sedar ada comment.. mun masih berminat boleh reply comment kmk tok..

Peter said...

brapa agak2 budget mun pegi sia owh... ada pakej ka mun pegi sia dr kch tok? berminat juak mok melancong sia tp x tauk & xda info camnei.. :)

dewicintadunia said...

kawan kmk selalu mbak orang g sia... mun maok, ktk drop me an email. klk kmk berik no tpon kawan kmk..
email kmk, mahani.huja.husin@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...